Wat is Lovania?

KVHC Lovania staat voor Katholieke Vlaams Hoogstudentenclub Lovania. Zoals de naam al doet vermoeden, is Lovania een club voor studenten aan de Katholieke Universiteit Leuven, aan de Katholieke Hogeschool Leuven of aan GroepT. Lovania is uitsluitend voor leden van het mannelijk geslacht die in Leuven studeren én in Leuven wonen. Anders gezegd: voor studenten waarvan hun ouderlijke woonst zich bevindt in Groot-Leuven.

Lovania is opgericht in 1922 en sindsdien actief en werkende. In al deze jaren heeft zij al een zeer rijkelijke traditie verzameld die steeds wordt overdragen op de nieuwe generatie. Elk jaar wordt deze traditie aangevuld en groeit de geschiedenis van Lovania verder. We zijn een club voor mannen die graag het studentenleven willen meemaken zoals het bedoeld is: échte kameraadschap in goede en mindere dagen, verbroedering met mensen van verschillende studierichtingen en met uiteenlopende karakters en dit allemaal onder de deugd van een frisse pint.

Deze tradities en kameraadschap dragen zich verder uit over de leeftijdsgrens. Onze oud-leden trekken na hun studies niet voor altijd weg uit Lovania. Ze leren graag de nieuwe Lovanen kennen om te praten over het studentenleven van vroeger en nu, om hun wijsheden aan te bieden en vooral om plezier te beleven terwijl ze een pintje benuttigen.

Voor zij die denken dat Lovania niets anders doet dan drinken en elkaar vernederen, kunnen niet fouter zitten. Lovania is een hechte groep vrienden. Naast de verschillende cantussen die wij houden, organiseert Lovania voor haar leden ook andere activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn een pokeravond, een quiz, bier- en boerespelen enz. Zelfs culturele activiteiten zoals het bijwonen van een toneelvoorstelling zijn geen uitzondering. Kortom een grote variëteit aan activiteiten om het academiejaar met veel plezier en vertier door te komen.

Ben je een student uit het Leuvense en ben je geïnteresseerd? Verzamel je vrienden en kom gerust eens een kijkje nemen. Lovania heeft haar clubavond steeds op vrijdagavond in ’t Vervolg op het Damiaanplein. Beginnen doen we steeds om 21 uur. Een overzicht van de activiteiten vind je terug in de kalender op de homepagina.

jong leden en anciens groepsfoto op het stadhuis
Lustrumreceptie in het stadhuis te Leuven, voor het 90 jaar bestaan van Lovania.